Ik verhuis. Wat te doen met mijn brandverzekering?

Als u van plan bent om binnenkort te verhuizen, is het belangrijk om uw brandverzekering in overweging te nemen. Uw brandverzekering dekt schade aan uw eigendommen door brand, maar de dekking kan verschillen afhankelijk van uw nieuwe woonplaats en woonsituatie. Hieronder vindt u enkele belangrijke overwegingen bij het verhuizen en uw brandverzekering.

Neem contact op met uw verzekeraar

Neem contact op met uw verzekeraar voordat u verhuist om de details van uw verzekering te bespreken. Uw verzekeraar kan u informeren over eventuele wijzigingen in uw dekking en premie, afhankelijk van uw nieuwe adres. Als u bijvoorbeeld naar een gebied verhuist dat bekend staat om natuurrampen zoals overstromingen, kan uw premie hoger zijn.

Controleer uw dekking

Zorg ervoor dat uw verzekering de juiste dekking biedt voor uw nieuwe woning en woonsituatie. Als u bijvoorbeeld van een appartement naar een huis verhuist, heeft u mogelijk een hogere dekking nodig vanwege de grotere oppervlakte. Als u verhuist naar een gemeenschap met een hoger risico op inbraak of vandalisme, kan het zijn dat u extra dekking nodig heeft.

Voeg extra dekking toe indien nodig

Als u extra dekking nodig heeft, overweeg dan om deze toe te voegen aan uw bestaande beleid. U kunt bijvoorbeeld overwegen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor natuurrampen, overstromingen of diefstal. Het is belangrijk om te weten welke soorten schade uw verzekering dekt en welke niet, zodat u zich volledig bewust bent van uw dekking.

Wees voorzichtig bij het verhuizen van uw bezittingen

Zorg ervoor dat uw bezittingen veilig zijn tijdens het verhuisproces. Huur bijvoorbeeld een betrouwbaar verhuisbedrijf in dat uw bezittingen met zorg behandelt. Als u uw bezittingen zelf verhuist, let dan op dat u ze niet beschadigt of verliest tijdens het transport.

Brandverzekering bij verhuis in België

Je brandverzekering blijft gedurende 120 dagen geldig voor zowel je oude als je nieuwe woning, zowel voor het gebouw als voor de inboedel, vanaf de dag dat je de sleutels van de nieuwe woning krijgt. Na die periode is de verzekering alleen van toepassing op je nieuwe woning als je oude woning is verkocht. Als je oude woning nog niet verkocht is, heb je twee verzekeringen nodig. Als je Diefstal en vandalisme hebt gekozen in je huidige verzekering, moet je deze hernieuwen na de termijn van 120 dagen, anders ben je in je nieuwe woning hiervoor niet verzekerd.

Verhuizen kan een opwindende maar stressvolle tijd zijn, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw brandverzekering is aangepast aan uw nieuwe woonsituatie. Neem contact op met uw verzekeraar, controleer uw dekking en voeg indien nodig extra dekking toe! U kan eenvoudig contact met ons opnemen voor een volledige analyse van uw huidige brandverzekering!